Patru oameni și echipa au obținut victoria, Jumbo a căzut la pământ, Astana sărbătorește

O echipă foarte populară Jumbo-Visma, cu Primož Roglič și Steven Kruijswijk, a experimentat o mică tragedie sportivă în timpul de debut.

Conform caselor de pariuri, ar fi trebuit să mergi pentru o victorie clară.

Dar previziunile pe hârtie sunt dificile. , între timp, au pierdut șapte secunde față de Astan. Imediat după trecerea prin pasajul neașteptat de umed, șoferii echipei nu au selectat un colț din stânga. Cinci dintre ei căzuseră în bariere, inclusiv Roglich.

“A fost ceva apă, nu știm de unde a venit”, a declarat George Bennett, de la Jumba, pentru Eurosport după scenă. „Nu a fost acolo înaintea echipelor anterioare.Nu vreau să vin cu câteva teorii ale conspirației aici, dar nu știam exact ce ne aștepta acolo înainte de curb. ”Când s-au adunat din nou, au continuat la cinci, cu o mare pierdere. Tony Martin a făcut eforturi enorme în vârf, totuși au tăiat ținta la 18.locul și a luat un decalaj incomod de 40 de secunde în ziua de deschidere a Vueltei.

Chiar și Roglic a ajuns cu abraziuni vizibile pe partea stângă a corpului și un tricou rupt.

Zdeněk Štybar a fost excelent, a început ca penultimul, la patru minute după Jumbu, și știa bine despărțirile care conduc Astana.

La jumătatea drumului, erau la nouă secunde de formația kazahă.

„Dar atunci a trebuit să încetinim apa, iar mai târziu, din cauza mașinii Jumba”, a descris Philippe Gilbert.

Totuși, la sfârșitul pistei de 13 kilometri, au retras grav pierderea la Astana și au pierdut cu doar o secundă mai puțin de un kilometru înainte de finalizare.Cu toate acestea, la ultimul kilometru, Quick-Step nu a reușit să mențină formația la un loc, iar decalajul rezultat pe care trebuiau să îl închidă a fost o lovitură finală pentru ambițiile lor de a câștiga etapa și tricoul roșu.

cronometru la Grand Tour.

Din echipa sa, el a terminat al treilea după Gilbert și Jakobsen, ceea ce înseamnă 9 pentru el.loc în clasificarea individuală continuă a Vuelta. „Dar cu ajutorul lui Ion Izagirr, m-am întors din nou”, a spus columbianul, care a terminat pe locul trei atât în ​​Vuelta, cât și în Giro anul trecut.

S-a mutat pe prima poziție în formația albastru pal înainte de final, iar acest lucru i-a asigurat tricoul liderului Grand Tour pentru prima dată în cariera sa. Astana sa a sărbătorit un triumf în cronometrul echipei la un turneu de trei săptămâni pentru prima dată din 2012. Education First, condus de Rigobert Uranus, a terminat pe locul patru.loc cu 16 secunde.

Ineos, începând cu Vuelta fără cele mai mari stele ale sale, nu se încadra în primele zece. Echipa britanică a ocupat locul 11 ​​cu pierderea de 25 de secunde când liderul său, Wout Poels, a suferit aparent la sute de metri. Fabio Aru și Tadej Pogačar au durat apoi 1:07 minute, iar sprinterul Fernando Gaviria a suferit și o contuzie neplăcută.