Cristian López, golgheterul spaniol al celei mai spaniole echipe din Franța

Roșul și galbenul pe care sportul Racing Club of Lens nu este întâmplător. Legenda spune că, în 1924, președintele de atunci Pierre Moglia a ales culorile drapelului Spaniei în timp ce mergea pe ruinele bisericii Saint-Léger. “Acesta este ultimul vestigiu al vremii care s-a încheiat în 1648, cel în care Lens era din Spania”, detaliază “Petón” în cartea sa “Fotbalul are muzică”.

O cravată de sânge pe care Cristian López (Crevillente, 27-04-1989) ține mai viu ca niciodată.Fostul Alicante (2008-09), Real Madrid Castilla (2009-11), Valencia Mestalla (2011-12), Atlético Baleares (2012-13), Huddersfield Town (2013-14), Shrewsbury Town (2013), Northampton Town (2014), Burgos (2014-15) și CFR Cluj (2015-16) s-au stabilit drept „criminalul” lui Lens, cea mai spaniolă echipă din Franța.

“Nu am greșit să vin aici. Pe stadion, prin hobby, prin istorie…arată că este un club mare și, deși au trecut șase din ultimele șapte sezoane în Ligue 2, urmează fiind ”, asigură MARCA. Amuzamentul său cu tribune a fost o dragoste la prima vedere: “Fanul a fost ceea ce m-a lovit cel mai mult. În debutul meu, de pe bancă, nu am putut urmări jocul: au continuat să urle, să strige, sări…Ei ucid pentru lentilă “.

Amprenta pe care Cristian López o lasă în Lens este enormă.Treizeci și două de goluri în 58 de jocuri îl fac, potrivit site-ului „Maligue2”, cel de-al doilea jucător cu cea mai bună notă medie din istoria Lens. “Sunt destul de mândru de ceea ce primesc. Obiectivul meu este de a face maximele obiective posibile și lucrurile merg bine pentru mine. De asemenea, a vedea 30.000 de oameni care scandă numele tău este să fie.Desigur, aș schimba toate acestea pentru a lupta pentru alte obiective, cum ar fi întoarcerea clubului la First “, mărturisește el.

Cea mai bună medie de punctaj pentru RC Lens

Ahmed Oudjani: 118 goluri / 201 jocuri = 0,59 goluri pe meci Christian López: 32 goluri / 57 jocuri = 0,55 goluri pe joc Jean-Marie Courtin: 40 goluri / 77 jocuri = 0,52 goluri pe joc Georges Lech: 78 goluri / 213 meciuri = 0,37 goluri pe meci Chérif Oudjani: 41 goluri / 112 meciuri = 0,37 goluri pe meci

​​Lens ‘9’ acumulează 15 goluri în acest sezon: opt în Ligă, cinci în Cupa Franței și două în Cupă. Liga În decembrie, el a marcat cinci goluri – între Ligă și Cupă – care i-au determinat să fie desemnat „Jucătorul lunii” și să-și hrănească idila cu fanii: „Din prima zi mi-au arătat o mare afecțiune.Nu în 10 vieți voi trăi într-o altă echipă uniunea pe care o am cu acest hobby. Lucrurile se pot dovedi mai bune sau mai rele, dar eu las mereu totul pe teren. Nu pot concepe părăsirea gazonului fără să fiu împânzită. ” ca la promovarea promoției în sezonul trecut. “A fost un stick foarte greu pentru cum s-a întâmplat totul. În minutul 85 am fost secunde și, dintr-o dată, am devenit al treilea pentru un gol de Troyes. Până la urmă am terminat din tot din cauza unui gol al lui Amiens în 96 ‘”.

O lovitură care a fost observată în acest sezon.Lens, calificat pentru etapa 16, marș al cincisprezecelea în Liga 2, cu 25 de puncte după 23 de zile. „Am acuzat bastonul la începutul sezonului, nu eram pregătiți, dar puțin câte puțin am avansat”, își amintește Cristian López. Șapte înfrângeri în șapte partide au făcut ca ultrașii să invadeze terenul și să întrerupă meciul împotriva lui Brest: “Oamenii au fost obosiți și au început să insulte și să sară pe teren. Mulți coechipieri au intrat în vestiar, dar am rămas să vorbesc cu ei Le-am spus că i-am înțeles și mi-au spus că vor 11 „Cristian” pe teren, să le spună colegilor mei de clasă “.

Golgheter în derby-ul din Alicante

Cristian López se poate lăuda cu un fapt singular: a marcat într-un derby de la Alicante.Un meci care, în ciuda înfrângerii „lui” Alicante împotriva lui Hercules (1-2), nu va uita niciodată: “A fost debutul meu în Divizia a doua și am marcat. Nu am câștigat, dar eram foarte tânăr și, la nivel personal, Am sfârșit super fericit. ”

A trecut prin “Casa Albă”

Meritele contractate cu Alicante l-au determinat să semneze pentru Real Madrid Castilla. “Am fost de acord cu Nacho, Fran Rico, Sarabia, Carvajal…”, își amintește el. De asemenea, cu Joselu și Morata, doi ‘9’ care, precum Cristian, au trebuit să zboare departe de Bernabéu: “Este esența fotbalului. Uneori, pentru a reuși, trebuie să pleci.”

Campionul Cupei României

După mulți kilometri, Cristian López a ajuns să joace în Primera la mâna CRF-ului din Cluj în 2015-16. „Nu m-am gândit prea mult.Am marcat 18 goluri înainte de a semna pentru Lens “, spune el. Căci amintirea este finala Cupei care a câștigat Dinamo.” Întregul stadion a fost plin de fani ai lui Dinamo. Am pierdut 2-0, iar Juan Carlos, acum în Tenerife, a obținut 2-1, apoi am marcat 2-2 și am încheiat câștigând din penalty. Îmi voi aminti întotdeauna “, spune el.

Înapoi în Spania?

Cristian López încheie un contract de cinci luni cu Lens, ceea ce îl face un “O afacere”. Te-ai întoarce în Spania? “Fiecare copil visează să joace la LaLiga, sunt spaniol, sunt plecat mulți ani, dar adevărul este că sunt foarte fericit în Franța”, spune golgheterul spaniol al celei mai spaniole echipe din Franța.