Angelique Kerber se bucură de un sentiment deosebit în timp ce începe apărarea lui Wimbledon

„Cred că este complet diferit aici pentru că te întorci ca membru prima dată, așa că este cu adevărat special pentru mine”, a spus Kerber, a cărei victorie a negat-o pe Serena Williams, ceea ce ar fi fost un record de 24 de măriri. titlu de single-uri slam. „Multe emoții și multe amintiri de anul trecut, desigur. Este frumos să fiu din nou în acest loc special aici pentru mine. Este un an complet nou. Totul începe de la zero. Este minunat să mă întorc, dar pentru mine acum este [despre] concentrarea pe prima mea etapă, în turneu.Și, desigur, încearcă să se bucure de fiecare moment pe teren și în afara terenului. ”

Câștigătorii de la Wimbledon beneficiază de membru onorific al All England Club, o tradiție care permite jucătorului să se întoarcă oricând pe parcursul anului. , să exerseze sau să se bucure pur și simplu de faptul că pot revizui scena triumfului lor.Pentru Kerber, în vârstă de 31 de ani, care a crescut urmărind și idolizând Steffi Graf, Wimbledon a fost întotdeauna un loc special și a pierdut față de Williams în finală în 2016, ea și-a luat șansa cu un afișaj superb în urmă cu 12 luni, o victorie. asta a făcut-o primul german care a câștigat titlul de single de la Graf în 1996. Trăind pe un șiret: realitatea tenisului de sub lumea lui Wimbledon Citește mai mult

Așezat al cincilea în acest an, Kerber s-ar putea afla în fața Williams din nou, cei doi jucători programați să se întâlnească în sferturile de finală, în cazul în care plantele vor planifica.Într-o secțiune care conține semințele de top Ashleigh Barty, campioana franceză la Open, fostele campioane de la Wimbledon Garbiñe Muguruza și Maria Sharapova, plus Belinda Bencic și Donna Vekic, nu se poate lua nimic, deci probabil că la fel de bine este și Kerber. jucători care tind să acorde puțină atenție la remiză. Cu o singură excepție. „Acum [este] prima rundă care este importantă”, a spus ea. „Ce este în al doilea, al treilea, al patrulea, orice, nu contează acum. Totul se poate întâmpla, mai ales în mașinile mari. Vom vedea. Știu doar că Serena este acolo. Auziți tot timpul.Prima rundă este cea importantă. ”

Câștigarea lui Kerber aici în urmă cu 12 luni a fost surprinsă de antrenorul ei de atunci, Wim Fissette, a cărui atenție asupra detaliilor și a naturii meticuloase a ajutat să inspire mulți jucători spre gloria grand-slamului, inclusiv Victoria Azarenka și Kim Clijsters. Perechea părea a fi cea mai potrivită, așa că a fost o surpriză atunci când Kerber-ul stânga a anunțat că se vor despărți la sfârșitul anului trecut.

Rainer Schüttler, fostă lume nr 5, a fost o surpriză egală ca înlocuirea lui, dar deși victoria cea mare a lipsit, au existat semne că o a patra victorie de Grand-Slam ar putea fi la colț. Subcampioana din Indian Wells la începutul acestui an, Kerber a ajuns sâmbătă la finala din Eastbourne, pierzând în fața Karinei Pliskova, așa că forma ei este acolo.Și din moment ce știe cum să facă lucrurile la Wimbledon, are încrederea că puțini alții se pot lăuda. Facebook Twitter Pinterest Angelique Kerber ajunge la Wimbledon pentru o sesiune de antrenament. Fotografie: Nic Bothma / EPA

„Remiza este într-adevăr deschisă și tinerii jucători vin”, a spus ea. [este cheia], jucând o mulțime de meciuri, jucând pe iarbă, care este complet diferit de celelalte suprafețe. Aici simți o energie complet diferită. Când vii aici, ai presiune, nervii sunt mult mai mari decât de obicei. Pentru mine, în fiecare an când mă întorc, simt că te enervezi când vii aici.Chiar ai vrea să joci cel mai bun tenis. ” Ghid rapid Schimbări de pauză Show Hide Care este noul format?

Clubul de tenis al All English Lawn a anunțat în octombrie 2018 că va introduce un tie-break-set final când scorul a ajuns la 12-12. Înseamnă sfârșitul dramei meciurilor, cum ar fi recordul John Isner și Nicolas Mahut din 2010, care s-a încheiat 70-68, în timp ce s-au luptat pentru a câștiga după vechea regulă a celor două jocuri din setul final. De ce au făcut schimbarea?

După dramatica finală a semifinalelor 26-24 dintre Kevin Anderson și Isner anul trecut, cu tot meciul care a durat 6 ore 36min, Anderson s-a luptat în finală, pierzând cu 6–2, 6–2, 7. –6 la Novak Djokovic. După ce a vorbit cu jucătorii și a analizat datele meciului, Wimbledon a decis să facă schimbarea.Au existat, de asemenea, complexități de programare – finala feminină dintre Serena Williams și Angelique Kerber a fost întârziată cu mai mult de două ore, când semifinala celorlalți bărbați a fost împinsă sâmbătă, ca urmare a meciului Anderson-Isner. Cum se compară majorele?

Meciurile de simplu de la Wimbledon vor putea totuși să dureze mai mult decât cele de la US Open și Australian Open, iar acestea din urmă s-au alăturat evenimentului de la New York pentru a merge la egalitate la 6-6, ca în orice alt set. Cu toate acestea, Wimbledon va folosi tie-break-ul standard la primul-șapte, în timp ce Melbourne a optat pentru formatul primul la 10, folosit în duble în locul unui set final (la fel ca și cu recenta victorie a Andy Murray a reginei semifinale alături de Feliciano López).Franța continuă să țină cont de regulile tradiționale, ceea ce înseamnă că, în teorie, pot continua la nesfârșit la meciurile de simplu (meciurile duble folosesc un tie-break-set final). Benoît Paire și Pierre-Hughes Herbert au câștigat 11-9 în al cincilea la Roland Garros luna trecută, jucând 4 ore 33 minute. Decizia a fost bine primită?

Anderson, care a sugerat schimbări în interviul său după meci, a salutat-o ​​drept „un bun compromis”. Totuși, Greg Rusedski crede că toate egalitățile ar trebui să fie declanșate la 6-6. El a spus: „Creează mai multă dramă, iar jucătorii vor fi mai puțin obosiți pentru runda următoare.” Dar nu am fost noi meciurile epice din basmul de la Wimbledon?

Chiar și Andy Murray a recunoscut că a fost o luptă să stea prin Isner-Anderson.De fapt, doar 15 meciuri de simplu au trecut de 12-12 în setul final la Wimbledon în ultimele două decenii. Dar, sub noua regulă, ni s-ar fi refuzat astfel de clasici precum Roger Federer și Andy Roddick în finala din 2009, când Federer a câștigat setul final 16-14.A fost util? Vă mulțumim pentru feedback.

Un sport de excepție și renumit contrapuncher, Kerber poate fi vulnerabil împotriva lovitorilor mai grei. Dar știe că, dacă joacă bine, este greu să o doboare de pe teren și orice greșeală contează aproape dublu față de cineva de consistența ei. “Mă simt bine”, a spus ea. „Am jucat meciuri bune cu adversari buni.Îmi revin ritmul, ritmul meciului. ”

Ajuns cu întârziere de la Eastbourne, Kerber va trebui să se adapteze rapid, dar va face lucrurile și se va pregăti pentru adversarul din prima rundă, compatriotul ei Tatjana Maria, o altă tânără de 31 de ani și, la fel ca Williams, una dintre mamele din turneu. cu mintea înapoi la felul în care a jucat împotriva lui Williams în finala de anul trecut. „Ținând trofeul – cred că acesta este momentul [îmi amintesc], când mă uit înapoi la anul trecut unde am jucat finala uimitoare”, a spus ea. „Acesta este pentru mine momentul Wimbledon.”