Valencia a sărit pe locul patru, Real a pierdut la San Sebastian

Barcelona este campioana, Atlético Madrid va termina al doilea, Real Madrid va fi al treilea. Există o pasiune asupra celorlalte trepte de cupă. Valencia ocupă a patra poziție în Liga Campionilor. Dacă semifinalistii Ligii Europene din acest an câștigă la Valladolid peste o săptămână, nimeni nu o va lua în Liga Campionilor. . Sevilla va aștepta ca ambele echipe să ezite, pierzând două puncte.

Cea de-a treia persoană care va coborî va fi probabil Girona, care înainte de actul final pierde trei puncte în locul asigurând salvarea și are un scor cu șase goluri mai slab decât Vigo.Meciurile reciproce sunt echilibrate.

Sevilla a pierdut după o jumătate de oră de joc, când Kjaer a lovit finalul lui Koke în propria sa plasă. Atlético a marcat în fiecare meci din liga acasă din sezon, ceea ce a făcut pentru prima dată din 1983/84.

A doua oară a introdus mingea în poarta lui Vaclík în locul lui Correa, dar golul nu a plătit în cele din urmă. Pe de altă parte, în minutul 70 a egalat cu o altă lovitură punctată Sarabia.

Atlético are o certitudine certă pentru locul doi, întrucât rivalul orașului Real a pierdut cu 1: 3 în fața San Sebastian. Primul gol pentru Real a fost marcat de Brahim Díaz, în vârstă de nouăsprezece ani, dar echipa bască a egalat datorită lui Merin.După o lovitură de pedeapsă ulterioară a lui William José, portarul Courtois a neutralizat, dar San Sebastian a schimbat meciul cu două goluri după o schimbare de latură. Real a pierdut 17 meciuri competiționale în sezon, care este cel mai prost record al său din 1998/99.

Campioana Barcelonei a reușit cu 2-0 cu Getafe acasă. Arturo Vidal a fost primul care a atins lovitura de colț, dar lovitura sa de cap a fost blocată de către portar. Naționala chiliană a marcat trei goluri și șase pase decisive în ligă.

Clubul catalan a asigurat rezultatul chiar la final după autogolul lui Dakonama.

Girona nu a păstrat conducerea în duelul a două echipe periclitate de coborâre și a pierdut în fața Levante 1: 2.În ultima rundă, el trebuie să spere la o victorie ridicată asupra lui Alavés și, în același timp, la înfrângerea Celtei Vigo cu Vallecanul deja descendent.