Warren Gatland sugerează că s-ar putea să nu se termine cu Six Nations la urma urmei

De îndată ce Warren Gatland a ghidat Țara Galilor spre pragul celui de-al treilea mare șlem al mandatului său, el a sugerat că s-ar putea să nu se termine cu cele șase națiuni, scrie Michael Aylwin.După o victorie cu 18-11 asupra Scoției la Murrayfield, Țara Galilor se întoarce acum la Cardiff pentru a înfrunta Irlanda în runda finală.

„Nu există nicio îndoială că va fi emoție săptămâna viitoare”, a spus el. „Va fi ultimul meu joc din Six Nations”. Cue Pinteresque pauză. „Pentru Țara Galilor”.

Camera s-a dizolvat în râs, cu Alun Wyn Jones la masa de sus, îndepărtându-se de el, în timp ce Gatland a făcut lumină. “Nu am de gând să merg acolo”, a adăugat el în grabă, înainte de a înființa ultimul weekend de mare dramă al celor șase națiuni. Țările de Jos rămân pe drumul spre Grand Slam, ținându-se în lupta cu Scoția. Citește mai mult

” Cred că este Ziua lui Paddy săptămâna viitoare, așa că irlandezii se vor descurca la fel. Va fi o ocazie grozavă. Nu veți putea obține un bilet nicăieri. Și competiția este încă deschisă.Vrem să câștigăm acest campionat și singurul mod în care putem face acest lucru acum este prin obținerea marelui șlem. Dacă facem asta, vă pot promite că vor avea loc niște serbări destul de serioase după aceea. ”

Țara Galilor a fost pusă într-un set defensiv destul de mare, Scoția venind din toate unghiurile în a doua jumătate. Gatland a adus un omagiu jucătorilor săi după emoția ridicată de la începutul săptămânii, când o restructurare a jocului intern din Țara Galilor a fost supusă anunțului și contranunțului.

„Acesta este un grup fantastic de bărbați”, a spus el spus. „Sunt destul de apropiați. Nu există nicio îndoială că luni și marți au avut un impact asupra jucătorilor. Nu ne-am antrenat foarte bine marți, așa că a trebuit să facem copii de rezervă joi și vineri pentru a ordona lucrurile. În mod evident, există o mulțime de emoții implicate în toată lumea. Îmi scot pălăriile.Nu sunt sigur că în trecut am fi avut puterea mentală de a ține Scoția departe, dar acești băieți găsesc modalități de a face acest lucru. ”

Una dintre aceste modalități a fost aceea de a admite sancțiuni împotriva încercărilor Scoției de a conduce o serie de linii atacante peste linie. Gregor Townsend a considerat că Scoția ar fi trebuit să aibă mai multe recompense. „Cinci pedepse în cele 22 ale lor [în timpul asediului din a doua jumătate], a spus Townsend,„ să nu primim altceva din asta pare ca și când disciplina lor slabă ar fi fost recompensată și presiunea noastră nu ar fi fost. Dacă echipele acordă penalizări apropiate de propria linie de încercare printr-un joc cinic, vă așteptați ca acea presiune să ducă la cartonașele galbene.Asta e rugby normal. ”

Scoția merge și la sud de aici, până la Twickenham, unde seria lor de pierderi se întinde înapoi, faimos, până în 1983.„ Dacă ne bazăm pe acea performanță, putem fi un meci pentru orice echipă in lume. Știm recordul nostru la Twickenham, dar recordurile sunt acolo pentru a fi doborate. ”