Marea evadare scoțiană din Țara Galilor are Gatland recunoscător pentru puțin noroc

În prima jumătate, grijile care atârnau în jurul Țării Galilor în săptămână au dispărut ca un noroc al unui jucător. Au intrat într-o conducere de 15-6 prin două încercări ascuțite, dar simple, pe aripa stângă, una de Josh Adams, care a trecut pe lângă bara lui Blair Kinghorn ca și cum ar fi înconjurat o gropă, iar a doua de Jonathan Davies, care a alunecat printr-o invitând decalajul dintre Pete Horne și Kinghorn. Gareth Anscombe a avut un șut la un gol de penalti chiar înainte de pauză, ceea ce ar fi făcut ca Țara Galilor să aibă un scor de 18-6 și, unul s-a simțit, aproape că a terminat meciul.El a ratat-o, dar nu s-ar fi ghicit niciodată că ar conta atât de mult, deoarece părea că Țara Galilor ar fi avut prea mult mușchi pentru scoțieni. , știind că aveau să fie împroșcați, bătute înapoi și îngropate sub roșu. Parcă privea muștele încărcând un parbriz. Scoțienii au pierdut patru jucători în primele 30 de minute. Jamie Ritchie a plecat pentru o evaluare a leziunilor la cap și a fost înlocuit de Hamish Watson, care apoi a trebuit să plece singur pentru tratament, ceea ce a însemnat că au trebuit să-l arunce pe prostituatul lor de rezervă Fraser Brown.Și, deși Richie s-a întors în cele din urmă, apoi i-au pierdut atât pe Tommy Seymour, cât și pe Blair Kinghorn. Defalcarea: înscrieți-vă și primiți e-mailul săptămânal al uniunii de rugby. în afara terenului, a făcut mai mulți metri decât oricare alți scoțieni în prima perioadă. Au existat momente, priviri trecătoare, a ceea ce ar putea face scoțienii, o mică pauză orbitoare a lui Darcy Graham, care se zvârcolea printre aparate ca un pește care încerca să-și găsească drumul înapoi la apă, dar nu au însumat prea mult. Și cu siguranță nu a existat niciun indiciu despre cât de bine aveau să joace în a doua jumătate, când au început să joace un fel de rugby rapid, cu roată liberă, de pierdut, care i-a lăsat pe galezi abia agățați. Controlul pe care îl avuseseră în acea primă jumătate a dispărut.Facebook Twitter Pinterest Josh Adams scapă pentru a înscrie prima încercare a Țării Galilor. Fotografie: Tim Williams / Action Plus prin Getty Images

Bineînțeles, Finn Russell era în groază. Russell este o repriză extrem de mercurială: într-un moment a ratat atingerea cu o lovitură de pedeapsă la colț, apoi, câteva secunde mai târziu, a găsit-o cu o pasă sălbatică care a zburat direct din joc. Dar acea serie imprevizibilă înseamnă că uneori face lucruri pe care niciun alt jucător nu le-ar putea face.Cum ar fi uimitoarea pasă interioară către Byron McGuigan la jumătatea reprizei, o piesă reală de joc de hocus-pocus, un truc de evocare a clipirii și-ți-va fi dor, în care a luat mingea, apoi a aruncat-o imediat înapoi în mod contrar jocului, de parcă ar fi fost roșu și singurul său instinct era să scape de el.

McGuigan a strecurat mingea pe Adam Hastings și l-a mutat la Graham, care a terminat scorul. A fost o încercare grozavă, dar a fost la fel de bună ca și pentru scoțieni. Graham a trebuit să plece la scurt timp după aceea, ceea ce a însemnat că Scoția își pierduse toate cele trei spate în timpul meciului.Aveau deja o prostituată în rândul din spate, acum aveau o jumătate de scrum pe aripă, care ar fi putut fi un pic prea haotică, chiar și pentru gustul lui Gregor Townsend. mai mult

În circumstanțe a fost uimitor că au ajuns la fel de aproape de a câștiga ca și ei. Gatland a recunoscut mai târziu că Țara Galilor a slăbit la pauză, deoarece prima repriză a fost atât de confortabilă, iar Scoția a avut atât de multe accidentări. .Shaun Edwards, totuși, va trebui să-și acorde o mulțime de merit pentru efortul defensiv al echipei sale în a doua jumătate, când a făcut 120 de atacuri. „Fiecare echipă care câștigă un Grand Slam se uită înapoi la jocuri și vei ști că ai avut puțin noroc”, a spus Gatland. „Gândiți-vă doar la Irlanda anul trecut și la golul lui Johnny Sexton împotriva Franței.”

Țara Galilor nu a câștigat încă marele șlem și va trebui să fie mai buni decât au fost în a doua jumătate aici, dacă vor merge să învingă Irlanda săptămâna viitoare, dar totuși Gatland simte clar că echipa sa tocmai și-a prins norocul.